Sunday, October 16, 2011

Choc swiss roll....percubaan yg xmenghampakan












Ala pic golap lg....erm...aku cilok blog cik umi kita http://ummizaihadi-homesweethome.blogspot.com . Saja eden nak toray xdak la susah sgt ek...ingat wat swiss roll susah....kira aku yg xberapa nak pandai nie pun berjaya membuatnya....klu yg kat luaq tu lg expert lg la...sap sap sui ja la....hahahhahahhaha. Bahan- bahannya ada seperti dibawah....

Kek
35g tepung
15g choc powder
telur 4 biji asingkan telur merah n putih yer
50g gula

Ayak tepung n choc powder  pas2 asingkan yer. Pukul putih telur sampai berbuih masukkan gula...3x msk ..pukul sampai soft peak. Pas2 masuk telur merah satu persatu sampai rata. Pas2 masukkan bahan ayak td...gaul ngan spatula satu arah sampai sebati.
Masukkan dlm bekas leper n ratakan....bakar dlm 20min....itu ikut oven cek ler...oven cik umi kita 10min jer...tp sblm msk oven panaskan dlu yer oven....bakar 20min ngan suhu 150...ikut oven masing2 yer....da msk sejukkan kek tu yer

Cream
Aku pakai cream...besa jer....shortening, marjerin ckit, gula...mix up semua jd la cream....

Kek da sejuk sapu cream n gulung ler apa g....pa2 ngap....

No comments: