Makan lagiiiiiiiiiiiiiiii apa nak jd la hang Norullllllllllllllllll encik hb pun da bising perut da mcm org mengandung 3bulan. Abis nak wat cmna, xkan nak dok diam ja,...boring idup xtril la heheheh klu xmencuba sesuatu yg baru ek....xpa la encik hb perut bape bulan wa tetap cayang sama lu hahahahahhah poyos ja ayat....nak muntah dengaq...mesti encik hb xsangka...dia punya bini leh express cayang kat blog nie....hehehhehe. Back to kita punya topic...swiss roll kegemaran encik hb. Tp kali nie resepi lain ckit dari resepi choc swiss roll ritu...cam besa la tok guru cik mat gebu kita ler....mohon ampon la cik mat...asik2 mengendap awak punya blog...mencilok n mencilok ja kerja aku...kita tgk resepi jer kat bawah yer
60g gula kastor
3biji telur
2 sudu ovallate
70g tepung gandum*
1 sudu susu tepung*
1 sudu pewarna
60ml minyak
1 sudu esen vanilla
Cara-cara membuatnya
Ayak bahan2 *, pukul telur, gula, ovallate, esen vanilla sampai kembang n mskkan bahan ayak. Da rata mskkan minyak n gaul ngan spatula ya. Asingkan 3sudu bahan yg dipukul kembang td n campurkan pewarna...ikut suka nak pewarna apa. Amik bahan td tuang dlm loyang yg dilapik ngan kertas minyak...dan ratakan ngan spatula. Pas bahan extra yg digaul ngan pewarna td mskkan dlm piping beg...paipkan ngan corak melintang..jgn tiru aku yer..aku wat memanjang ckp adunan td...pas tu bakar dlm 25min..ikut oven aku ler dlm 150c. Tp sebelum tu panaskan oven dlu yer dlm 30min. Da masak sejukkan dan sapukan kaya...pas tu gulung kejap2 yer...filling tu xkisah belasah jer. Aku ingat nak letak kaya, kaya xder dlm peti ais ada sberry n blueberry belasah jer la...jani ado...dr xdak langsung...
No comments:
Post a Comment